Meny

Reuters: Trump vil slå ned på valginnblanding

USAs president Donald Trump vil hindre forsøk på å påvirke mellomvalget i november. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
President Donald Trump vil sørge for at det innføres sanksjoner mot selskaper og personer som forsøker å blande seg inn i amerikanske valg, ifølge Reuters.

Trump vil signere en presidentordre om dette onsdag, opplyser kilder til nyhetsbyrået.

– Administrasjonen ønsker å sette en ny norm for cyberspace, sier en tjenestemann, som legger til at de nå vil vise tydelig hvor streken går.

Presidentordren kan tolkes som et forsøk fra regjeringen på å framstå som om de slår hardt ned på valgsikkerheten før mellomvalget i november. Flere departement vil samarbeide om å finne ut om en innblanding har funnet sted.

Valgpåvirkning vil bli definert som forsøk på å hacke «infrastrukturen» i valgprosessen, samt forsøk på å påvirke velgere gjennom digital propaganda eller systematiske lekkasjer av hemmelig informasjon.

USA har anklaget Russland for innblanding i presidentvalget i 2016, noe Russland hevder er oppspinn. Samtidig har Facebook og Twitter flere ganger rapportert om utenlandske kontoer og brukere de hevder forsøker å påvirke velgerne før kongressvalget 6. november.

Selv er Trump i søkelyset på grunn av etterforskningen av påstander om samrøre mellom hans eget valgkampapparat og Russland i forkant av presidentvalget.

Populært