Meny

Harald Victor Hove blir Høyres toppkandidat

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg besøkte Bergen som fjerde storby på under 30 timer og banket på dører sammen med Harald Victor Hove som nominasjonskomiteen tirsdag innstilte som partiets byrådslederkandidat. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Høyre-politiker Harald Victor Hove blir partiets byrådslederkandidat i Bergen ved neste års lokalvalg. Hilde Onarheim kan bli Bergens neste ordfører.

Kommunalminister Monica Mæland leder nominasjonskomiteen og la tirsdag fram Bergen Høyres liste over kandidater til valget i 2019. Der står Harald Victor Hove på topp, som lokallagets kandidat til byrådsledervervet.

En lidenskap

– Politikk har alltid vært en lidenskap og et engasjement i samfunnet rundt meg. Når man blir spurt om byens mest spennende jobb og engasjement er der, så har man å takke ja. Vi har topp motiverte folk som er klare for en forbedret skolepolitikk, en verdig eldreomsorg og en byutvikling for hele byen, sier Hove til NTB.

Han har blant annet vært formann i Unge Høyres lokallag i Bergen og Hordaland. Han var politisk rådgiver for daværende byrådsleder Mæland fra 2007 til 2009, og siden har han besatt tre ulike byrådsposter.

Dagens gruppeleder Hilde Onarheim (H) fremmes dessuten som kandidat til ordførervervet.

– Det er en enorm glede og stolthet å få muligheten til å kunne bli ordfører i verdens vakreste by, og snart beste by, sier Onarheim.

Ikke ta for gitt

Partileder Erna Solberg mener nominasjonskomiteen har gjort en utmerket jobb:

– De har funnet en duo som ingen andre partier kan måle seg med det neste året, sa Solberg under et partiarrangement i Bergen tirsdag.

Hun rettet en advarende pekefinger til sine bysbarn:

– Vi skal ikke ta valgnatten for gitt. For selv om utgangspunktet er godt og Bergen er den byen vi for tiden gjør det best på målingene, så liker ikke velgerne politikere som tror de kan regne seg fram til seier. Velgerne vil vurdere oss hver eneste dag fram mot valgdagen, sa hun.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært