Paraguay utløser ambassade-raseri i Israel

KORTVARIG GLEDE: Paraguays daværende president Horacio Cartes i hjertelig møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu etter åpningsseremonien for Paraguays ambassade i Jerusalem 21. mai 2018.
KORTVARIG GLEDE: Paraguays daværende president Horacio Cartes i hjertelig møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu etter åpningsseremonien for Paraguays ambassade i Jerusalem 21. mai 2018. Foto: Pool New / Reuters/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under fire måneder etter at Paraguay fulgte USA og flyttet ambassaden sin fra Tel Aviv til Jerusalem, flyttes ambassaden tilbake til Tel Aviv. Netanyhahu raser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flytting av utenlandske ambassader fra Israels FN-godkjente hovedstad Tel Aviv til omstridte Jerusalem, er en viktig sak for Israel.

Men onsdag gikk denne prosessen på et tilbakeslag, melder avisa Jerusalem Post.

Da kunngjorde Paraguays utenriksminister Luis Alberto Castiglioni at landet, som ble med USA og flyttet ambassaden sin til Jerusalem i mai, nå vil reversere beslutningen.

I mellomtida har det vært et presidentskifte i landet, fra Horacio Cartes til Mario Abdo, sønnesønn av en libanesisk immigrant.

Netanyahu reagerer kraftig

Reaksjonen fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu var kraftig:

Han stenger Israels ambassade i Paraguay.

Utenriksminister Castiglioni forklarer snuoperasjonen med at Paraguay ønsker å bidra til en intensivering av diplomatiske anstrengelser for å oppnå en bred, rettferdig og varig fred i Midt-Østen.