Krisetall for Hareide på ny meningsmåling

3,7 prosent er for dårlig, sier KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
3,7 prosent er for dårlig, sier KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristelig Folkeparti havner igjen under sperregrensen på målingen Kantar TNS har laget for TV 2 i september. Høyre er suverent størst med 29 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partiet havner igjen under sperregrensen og får bare 3,7 prosent på TV 2s ferske gallup. Det er en tilbakegang på 1,7 prosentpoeng siden august.

– Det er for dårlig. Vi har en jobb med å løfte partiet. Det er klart det har vært en uro de siste ukene og det er kanskje grunnen til at vi har en tilbakegang nå, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Bakgrunnstallene viser at KrF mister velgere til Høyre, Frp, Senterpartiet og De Kristne, som denne gang er registrert med 0,9 prosent.

Høyre er den klare vinneren på målingen med en fremgang på 2,9 prosentpoeng fra august til 29 prosent. Det er den høyeste oppslutningen partiet har hatt på et halvt år. Frp går fram 0,3 til 10,4, som er den nest svakeste målingene for partiet siden stortingsvalget.

Senterpartiet er den store taperen på målingen med en tilbakegang på 2 prosentpoeng til 11,6 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden både KrF og Venstre er under sperregrensen ryker det borgerlige flertallet, til sammen får de borgerlige partiene 78 mandater. Ap er imidlertid avhengige av Rødts ti mandater for å danne flertall sammen med SV og Senterpartiet.

Oppslutningen til partiene fordeler seg slik (endring fra augustmålingen i parentes):

SV 6,5 (-1,5), Ap 24,9 (0,5), Sp 11,6 (-2,0), KrF 3,7 (-1,7), Venstre 3,5 (-0,1), Høyre 29 (2,9), Frp 10,4 (0,3), Rødt 5,5, (0,2) og MDG 2,4 (-0,1).

Målingen er gjennomført av Kantar TNS for TV 2 og er basert på 979 intervjuer. Feilmarginen er mellom 1,1 og 2,4 prosentpoeng.