Venstresiden større enn Alliansen i Sverige

Valgplakater med bilder av statsminister Stefan Löfven fra Socialdemokraterna og Moderaternas partileder Ulf Kristersson. Foto: Erik Simander/TT / NTB scanpix
Valgplakater med bilder av statsminister Stefan Löfven fra Socialdemokraterna og Moderaternas partileder Ulf Kristersson. Foto: Erik Simander/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De rødgrønne er fortsatt større enn den borgerlige Alliansen i Sverige, viser et gjennomsnitt av flere meningsmålinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En uke før valget ligger Socialdemokraterna, Vänsterpartiet og Miljöpartiet an til å få 41,2 prosent av stemmene, ifølge gjennomsnittet som er utarbeidet for Sveriges Radio.

Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna og Centerpartiet ligger an til å få 38,3 prosent.

Ingen av de andre partiene ønsker å samarbeide med innvandringskritiske Sverigedemokraterna (SD), som har en oppslutning på 17,7 prosent. Men hvis SD regnes sammen med Allianse-partiene, har høyresiden et overlegent forsprang.

Selv om det er forholdsvis jevnt mellom de rødgrønne og Alliansen, har Alliansen sakket noe mer akterut i løpet av sommeren. Moderaterna er et av partiene som er gått tilbake de siste månedene.

Gjennomsnittsresultatet er utarbeidet på grunnlag av meningsmålinger utført av Novus, Kantar Sifo og Ipsos i perioden fra 25. august til 2. september.

Aktuelt: Innvandringsfiendtlig parti blir joker i Riksdagen