Måling: Stort flertall mener det var riktig av Sandberg å gå

Et stort flertall av befolkningen mener Per Sandberg (Frp) tok det riktige valget da han valgte å trekke seg som fiskeriminister og nestleder i Frp tidligere denne måneden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Et stort flertall av befolkningen mener Per Sandberg (Frp) tok det riktige valget da han valgte å trekke seg som fiskeriminister og nestleder i Frp tidligere denne måneden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

83 prosent av befolkningen mener det var riktig valg av Per Sandberg å trekke seg som fiskeriminister og nestleder i Fremskrittspartiet, ifølge en ny måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også Frp-velgere støtter avgjørelsen, viser en undersøkelse Respons Analyse har gjort for VG.

– Det er enestående at det faktisk gjenstår noen som mener jeg burde fortsatt etter denne pressekampanjen som er kjørt, skriver Sandberg i en SMS til avisen.

Kun 6 prosent mener det var galt av Sandberg å trekke seg. De fleste av dem oppgir at de ville stemt Frp om det var valg i morgen.

Undersøkelsen ble gjort mellom 16. og 20. august og er basert på 1.001 respondenter.

Aktuelt: Sandberg: – Fikk valget mellom jobben og kjæresten

Av de spurte som oppgir at de ville stemt Frp, svarer 76 prosent at det var riktig avgjørelse. 13 prosent sier det var galt, mens 11 prosent svarer «vet ikke». Blant dem som ville stemt Høyre mener 85 prosent at det var riktig valg, og 6 prosent at det var galt.

Sandberg trakk seg som fiskeriminister tidligere denne måneden etter at det ble kjent at han mot regelverket tok med seg jobbtelefonen på en privat feriereise til Iran.

Aktuelt: Sandberg sendte 153 SMS-er og hadde 22 telefonsamtaler i Iran