168 utmeldt av KrF etter homo-bråk

Knut Arild Hareide kan konstatere at medlemstallet i KrF faller, men samtidig er det mange som melder seg inn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Knut Arild Hareide kan konstatere at medlemstallet i KrF faller, men samtidig er det mange som melder seg inn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen 168 KrF-medlemmer har meldt seg ut av politiske årsaker etter at Geir Jørgen Bekkevolds vielse av lesbisk par ble kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig har nesten like mange meldt seg inn i KrF, til sammen 149 personer, melder Vårt Land.

Tallene er for perioden 6.–28. august. Partileder Knut Arild Hareide er glad for støtten:

– Jeg er glad for alle som nå melder seg inn i KrF og ser verdien av KrFs unike og viktige stemme i norsk politikk. Samtidig syns jeg det er leit med dem som har meldt seg ut, skriver han i en uttalelse til Vårt Land.

KrF har også mottatt 53 utmeldelser av andre årsaker, samt 27 på grunn av dødsfall og sykdom. Det samlede utmeldelsestallet blir da 248.

7. august ble det kjent at KrFs Geir Jørgen Bekkevold, som også er prest i Den norske kirke, hadde viet partiets lesbiske kommunikasjonssjef. Uken etter kritiserte parlamentarisk nestleder Hans Fredrik Grøvan stortingskollegaen offentlig for å sende signaler i strid med KrFs program.

Aktuelt: Vatikanet endrer pave-uttalelse om psykiatrisk hjelp til unge homofile