Bakke-Jensen: Stortinget ble ikke informert om utsettelse av terrorsikring

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (t.h.) stilte mandag sammen med justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara til åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (t.h.) stilte mandag sammen med justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara til åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stortinget fikk ikke beskjed om at arbeidet med terrorsikring ble utsatt til 2025, bekrefter forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg forstår at vi kunne vært tydeligere på dette feltet, sa Bakke-Jensen da han stilte i kontrollkomiteens høring om terrorsikring mandag.

I 2012 vedtok Stortinget at alle sikringsverdige objekter skulle ha en grunnsikring innen 2015. Senere utsatte regjeringen fristen for gjennomføring av arbeidet til 2025 – men uten å informere de folkevalgte.

– Det er åpenbart at dette er et arbeid som er mye større og mer komplekst enn da man vedtok forskriften, men jeg tror vi hadde tjent på å holde Stortinget mer informert. Vi har ikke kommunisert den planen som er lagt fram til 2025, innrømmet forsvarsministeren.

Arbeidet har vist seg å være både dyrere og vanskeligere enn først forutsatt, forklarte han. Det er særlig planarbeidet som er tidkrevende.

– Det står på kapasitet til å prosjektere, gjennomføre offentlige anbud og kapasitet til å gjennomføre prosjektet, sa Bakke-Jensen.

Også hans forgjenger Ine Eriksen Søreide (H) vedgikk at Stortinget burde ha fått et bedre og mer helhetlig bilde av utfordringene med å få sikring av både militære og sivile terrorutsatte objekter på plass da hun forklarte seg for komiteen tidligere mandag.

Les mer:

Wara: – Alle politiets objekter vil være sikret innen 2020

Per-Willy Amundsen: – De rødgrønne ville forsinket beredskapen

Moxnes ber Solberg ta ansvar for feilinformasjon: – Alle kan ikke peke på noen andre

Ine Eriksen Søreide vedgår dårlig informasjon om beredskap til Stortinget

Høyres Svein Harberg innrømmer: Regjeringen feilrapporterte til Stortinget

Personvernpolicy