Partifeller kritiske til Unge Venstre-lederens abortforslag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark får kritikk av partifeller for forslaget om selvbestemt abort helt til uke 24.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark tok i Vårt Land til orde for å doble dagens grense for selvbestemt abort, altså til uke 24.

Han vil fremme abortspørsmålet på ungdomspartiets landsmøte i slutten av oktober og sier han tror forslaget vil få støtte, ifølge NRK. Men så langt har han fått kritikk, også fra egne partifeller.

– Vil møte motstand

– Det er spinnvilt å ville tillate fri abort på levedyktige fostre. Forslaget er over streken og for ekstremt. Jeg er overbevist om at forslaget kommer til å møte stor motstand på landsmøtet, sier leder August Simonsen av Bergen Unge Venstre.

Også fylkesleder Agnes Hoshovde Bernes i Hordaland Unge Venstre er kritisk. Hun mener dette er feil kamp og at partiet heller må arbeide for det de allerede har vedtatt.

– Vi bør arbeide for å fjerne nemndene, flytte grensa til selvbestemt abort til uke 18, samt kjempe for kvinners rett til lovlig abort i andre deler av verden, seier fylkeslederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ønsker kritikk velkommen

Kjell Ingolf Ropstad i KrF sa søndag at forslaget var «skremmende og blottet for etiske refleksjoner.» Også Venstres helsepolitiske talsperson Carl-Erik Grimstad mener forslaget er problematisk, og har sagt til NRK at han ikke vil støtte det.

Selv ønsker Hansmark kritikken fra partifellene velkommen.

– Det er ikke sikkert jeg får gjennomslag for dette, men jeg mener det er riktig å ta debatten om når en skal sette den absolutte grensa, sier han.