Sandbergs datter har sendt inn PFU-klage

Per Sandberg kom med flere utspill mot mediene da han og kjæresten Bahareh Letnes holdt pressekonferanse i Arendal tirsdag. Nå har Sandbergs datter levert inn den første PFU-klagen på dekningen av Sandberg-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Per Sandberg kom med flere utspill mot mediene da han og kjæresten Bahareh Letnes holdt pressekonferanse i Arendal tirsdag. Nå har Sandbergs datter levert inn den første PFU-klagen på dekningen av Sandberg-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Per Sandbergs datter har klaget Fiskeribladet inn til Pressens Faglige Utvalg. Dette er den første kjente PFU-klagen på dekningen av Sandberg-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagen etter at Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes holdt en pressekonferanse i Arendal der norske medier fikk unngjelde, bekrefter Norsk Presseforbund at den første PFU-klagen i saken er levert inn, skriver Medier24.

– Vi har fått inn en klage i denne saken. Den er mot Fiskeribladet og er sendt inn av Sandbergs datter, med samtykke fra Sandberg selv, sier generalsekretær Elin Floberghagen i Presseforbundet.

Charlotte Kjær Sandberg bekrefter klagen overfor Medier24. Ifølge bransjenettstedet klages Fiskeribladet inn på tre punkter: Påstanden om at Sandberg og Letnes har flyttet sammen, påstanden om at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har anbefalt Fiskeribladet å anmelde Sandberg og en lederartikkel der det står at Sandberg reiste til Danmark med flere iranere. Datteren sier hun kan bevise at ingen av disse tingene stemmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redaktør Øystein Hage i Fiskeribladet er foreløpig ikke kjent med klagen og sier han må orientere seg før han kan ta stilling til innholdet i den.

Behandlingen av klagen har ikke begynt.

Bakgrunn: Sandberg tordnet mot norsk presse: – Dere har nærmest henrettet kjæresten min

Aktuelt: Listhaug etter Sandberg-bråket: – Jeg håper jeg får tilliten til å bli valgt

SE VIDEO: Sandberg: – Dere har nærmest henrettet kjæresten min:

SE VIDEO: Sandberg til VG: – Dere er vel interessert i sexlivet mitt også?

SE VIDEO: Dette er Sandberg-saken: