Meny

Sandbergs datter har sendt inn PFU-klage

Per Sandberg kom med flere utspill mot mediene da han og kjæresten Bahareh Letnes holdt pressekonferanse i Arendal tirsdag. Nå har Sandbergs datter levert inn den første PFU-klagen på dekningen av Sandberg-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Per Sandbergs datter har klaget Fiskeribladet inn til Pressens Faglige Utvalg. Dette er den første kjente PFU-klagen på dekningen av Sandberg-saken.

Dagen etter at Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes holdt en pressekonferanse i Arendal der norske medier fikk unngjelde, bekrefter Norsk Presseforbund at den første PFU-klagen i saken er levert inn, skriver Medier24.

– Vi har fått inn en klage i denne saken. Den er mot Fiskeribladet og er sendt inn av Sandbergs datter, med samtykke fra Sandberg selv, sier generalsekretær Elin Floberghagen i Presseforbundet.

Charlotte Kjær Sandberg bekrefter klagen overfor Medier24. Ifølge bransjenettstedet klages Fiskeribladet inn på tre punkter: Påstanden om at Sandberg og Letnes har flyttet sammen, påstanden om at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har anbefalt Fiskeribladet å anmelde Sandberg og en lederartikkel der det står at Sandberg reiste til Danmark med flere iranere. Datteren sier hun kan bevise at ingen av disse tingene stemmer.

Redaktør Øystein Hage i Fiskeribladet er foreløpig ikke kjent med klagen og sier han må orientere seg før han kan ta stilling til innholdet i den.

Behandlingen av klagen har ikke begynt.

Bakgrunn:  Sandberg tordnet mot norsk presse: – Dere har nærmest henrettet kjæresten min

Aktuelt:  Listhaug etter Sandberg-bråket: – Jeg håper jeg får tilliten til å bli valgt

SE VIDEO: Sandberg: – Dere har nærmest henrettet kjæresten min:

SE VIDEO: Sandberg til VG: – Dere er vel interessert i sexlivet mitt også?

SE VIDEO: Dette er Sandberg-saken:

Populært