Transperson nominert til Demokratenes guvernørkandidat i Vermont

Christine Hallquist (i midten) er nominert til Demokratenes guvernørkandidat i Vermont. Foto: Charles Krupa / AP / NTB scanpix
Christine Hallquist (i midten) er nominert til Demokratenes guvernørkandidat i Vermont. Foto: Charles Krupa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang i USAs historie er en transperson nominert som guvernørkandidat av ett av landets store partier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Christine Hallquist skapte tirsdag historie da hun vant Demokratenes nominasjonsvalg i konkurranse med tre andre kandidater i den amerikanske delstaten Vermont. Det betyr at hun kan bli valgt til delstatens guvernør i mellomvalget i november.

The New York Times kaller valget en oppsiktsvekkende milepæl, selv i et valgår preget av mange kvinnelige og rekordmange lesbiske, homofile og transkjønnede kandidater.

I delstaten Minnesota endte Demokratenes nominasjonsvalg samme dag med at en somalisk-amerikansk kvinne ble nominert som kandidat til Kongressen. Hvis hun slår Republikanernes kandidat i høst, vil hun bli den første svarte kvinnen fra Minnesota i Representantenes hus.

I Minnesota nominerte dessuten Republikanerne nykommeren og Trump-støttespilleren Jeff Johnson til guvernørkandidat i stedet for den mer erfarne politikeren Tim Pawlenty. Pawlenty har sittet som guvernør i to perioder og har tidligere vært kritisk til Donald Trump.

I delstaten Wisconsin fikk republikaneren Scott Walker mulighet til å stille til gjenvalg som guvernør etter at han for få dager siden fikk presidentens støtte.