Erna presses etter Sandberg-avgang

Se opptak av pressefrokost med Erna Solberg her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Per Sandberg trakk seg mandag som fiskeriminister, men opposisjonen fortsetter å presse Erna Solberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SV-leder Audun Lysbakken varslet samme dag overfor ABC Nyheter at Sandberg-saken og kritikken mot regjeringens beredskapsarbeid kan føre til regjeringskrise.

Lysbakken mener saken handler mer om statsminister Erna Solberg enn Per Sandberg. Nå varsler han et mulig mistillitsforslag mot regjeringen. Men først skal regjeringen få svare for seg i Stortinget.

– Saken handler egentlig aller mest som Erna Solberg og hennes troverdighet og posisjon når det gjelder landets sikkerhet og beredskap, sier Lysbakken til ABC Nyheter.

– Snubler i sak etter sak

Lysbakken mener man må se saken i sammenheng med kritikken regjeringen har fått fra Riksrevisjonen på manglende objektsikring.

– Hvis du ser Sandberg-saken i sammenheng med den sterke kritikken Riksrevisjonen har gitt regjeringen i beredskapssaken, er Erna Solberg svekket. Statsministeren er svekket på et tidspunkt som er kritisk for henne, fordi regjeringen snubler i sak etter sak, sier Lysbakken og minner om følgende:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den viktigste grunnen Solberg ga velgerne i 2013 for at hun skulle bli statsminister var gjennomføringskraft i saker om sikkerhet og beredskap.

Avsløring: Flere i regjeringen har brutt mobilreglene

SE VIDEO: Dette er Sandberg-saken:

Støre varsler heftig høst

Jonas Gahr Støre er klar på at også Arbeiderpartiet vil presse regjeringen på sikkerhet i Stortinget.

Støre og partiet har vært gjennom en turbulent vinter og vår, men Ap-lederen ser optimistisk på den kommende høsten i Stortinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Arbeiderpartiet har store planer. Arbeiderpartiet er vel forberedt, sa Støre mandag og varslet et offensivt Arbeiderpartiet på Stortinget.

– Det har vært en stille politisk sommer, men det kommer til å bli en heftig høst, sa Støre.

Støre varslet at den mest alvorlige saken i høst blir når statsministeren, justisministeren og forsvarsministeren kalles inn til høring på Stortinget i august om terrorsikring etter kritikk fra Riksrevisjonen. Den høringen vil foregå 27. august.

Aktuelt: Duket for maktkamp i Frp: Listhaug seiler opp som favoritt

SE VIDEO: Sandberg: – Dere er vel interessert i sexlivet mitt også: