Fylkesvaraordfører går fra KrF til Høyre

Fylkesvaraordfører Pål Kårbø i Hordaland melder søndag at han vil skifte parti, fra KrF til Høyre.
Fylkesvaraordfører Pål Kårbø i Hordaland melder søndag at han vil skifte parti, fra KrF til Høyre. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesvaraordfører Pål Kårbø i Hordaland vil mandag gi nominasjonskomiteen i Kristelig Folkeparti beskjed om at han vil fortsette karrieren i Høyre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kårbø har bestemt seg for å takke nei til gjenvalg i KrF etter 23 års tjeneste i partiet, melder NRK søndag.

– KrF bør gå inn i dagens regjering. Jeg har ikke et ønske om å ta et oppgjør med KrF, som jeg har vært medlem av lenge og er glad i, men det er et alvorlig varsel at man nasjonalt ikke har klart å legge en strategi som gjør at man klarer å holde på mannskapet, sier Kårbø til kanalen om avgjørelsen.

Kårbø har tatt kontakt med Høyre og opplyst om han er motivert for å stille på deres fylkestingsliste ved neste valg. Hvilken plassering han kan oppnå på denne listen, er imidlertid uvisst.

– Dette blir naturlig nok et tema som nominasjonskomiteen vil diskutere. Kårbø er en dyktig politiker, og vi setter pris på dyktige kandidater på listen vår, sier leder Nils Marton Aadland i nominasjonskomiteen i Vestland Høyre

Kårbø er ikke den første profilerte Krf-politikeren i Hordaland som har meldt seg ut av partiet. I mars meldte varaordfører i Bergen, Marita Moltu, seg ut av KrF og inn i partiet De kristne.