Meny

Krever Sandbergs avgang:

– Han har satt seg selv over rikets sikkerhet. Det er utilgivelig av en statsråd

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har satt seg selv over rikets sikkerhet og må gå av som statsråd, mener MDGs talsperson Une Bastholm.

Da Sandberg tok med jobbtelefonen på en uanmeldt ferietur til Iran, brøt han sikkerhetsinstruksen og rådene fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Mens opposisjonspartiene venter svar på flere spørsmål de har stilt til statsminister Erna Solberg (H), mener Miljøpartiet De Grønne (MDG) at Sandberg selv må ta ansvar.

– Nå har det kommet fram nok i denne saken til at det er naturlig at Per Sandberg selv går av. Han har satt seg selv over rikets sikkerhet, og det er utilgivelig av en statsråd, sier partiets stortingsrepresentant og nasjonale talsperson Une Bastholm til NRK.

Les også: Opposisjonen venter på Solberg-svar om Sandberg

KrF om Sandbergs Iran-feiring: – En svært dårlig politisk vurdering

Stortingsrepresentant og nasjonal talsperson Une Bastholm i Miljøpartiet De Grønne mener at Per Sandberg (Frp) må gå av som statsråd. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

– Naturlig at Sandberg selv ber om å få gå av

Partiet vil foreløpig ikke fremme mistillitsforslag mot Sandberg.

– Det ryddige og naturlige er at Sandberg selv ber om å få gå av, sier Bastholm. Hun legger til at hun vil følge med og vurdere eventuell mistillit når Stortinget åpner i oktober.

Sandberg sa torsdag at det er opp til statsministeren å vurdere hvem som skal være statsråd.

Les også: Støre lurer på om Solberg har kontroll på Sandberg

Siv Jensen om Sandbergs tur: – Jeg ble overrasket

Populært