Afghanistans president gratulerer Khan med valgseieren

Afghanistans president Ashraf Ghani, her fra en pressekonferanse ved presidentpalasset i Kabul. Foto: AP / NTB scanpix.
Afghanistans president Ashraf Ghani, her fra en pressekonferanse ved presidentpalasset i Kabul. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Afghanistans president Ashraf Ghani gratulerer cricketlegenden Imran Khan med seieren i det pakistanske valget, og inviterer ham til Kabul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Afghanske presidenten er det første statsoverhodet som gratulerer Khan med hans parti PTIs seier i valget 25. juli, som ifølge opposisjonen i landet angivelig var preget av uregelmessigheter og militær innblanding.

– Jeg snakket nettopp med Imran Khan og gratulerte ham med seieren i nasjonalforsamlingsvalget. Vi er begge enige om å legge fortiden bak oss og danne nytt grunnlag for en lys politisk, sosial og økonomisk framtid for begge land, skriver Ghanis kontor på Twitter.

– Jeg sendte også en åpen invitasjon til Khan, og han uttrykte et ønske om å besøke Kabul snart, heter det videre fra den afghanske presidenten.

Khans parti PTI sikret seg 115 av de 272 setene som sto på direkte valg i nasjonalforsamlingen, og partiet hevder å ha nok støtte til å danne koalisjonsregjering.

Under seierstalen snakket Khan om flere utenrikspolitiske spørsmål, deriblant forholdet til Pakistan.

– De har lidd mest i kampen mot terror, og før det i den afghanske hellige krigen. Fred i Afghanistan betyr fred i Pakistan, sa Khan.

Både Afghanistan og USA har tidligere anklaget Pakistan for å støtte Taliban og gi dem ly på pakistansk side av grensen. Pakistan anklager på sin side Afghanistan for å huse terrorgrupper som gjennomfører angrep på pakistansk jord.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært