YS-leder Jorunn Berland gir seg

YS-leder Jorunn Berland (i midten) gir seg. Her i samtale med statsminister Erna Solberg og Bård Stensli i PST i 2017. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
YS-leder Jorunn Berland (i midten) gir seg. Her i samtale med statsminister Erna Solberg og Bård Stensli i PST i 2017. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fagforeningslederen Jorunn Berland (62) stiller ikke til gjenvalg i Yrkesorganisasjonenes Sentraforbund (YS). Hun mener tidspunktet er riktig for å gi seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berland er dermed ikke tilgjengelig for en ny fireårsperiode ved ledervalget den 31. oktober, skriver Fri Fagbevegelse.

– Jeg har vært tillitsvalgt helt siden begynnelsen av 80-tallet. Ut fra en total vurdering er dette riktig tidspunkt for å gi seg. Et langt fagforeningsliv er snart over, sier Berland, som har ledet YS, en fagforening med drøyt 200.000 medlemmer, siden 2013. Da etterfulgte hun nåværende Spekter-direktør Tore Eugen Kvalheim etter å ha vært forbundsleder i Finansforbundet.

– Siden jeg begynte som tillitsvalgt på heltid på begynnelsen av 1980-tallet, har det vært litt av en reise. Det har gitt meg vanvittig mye, jeg har opplevd veldig mye spennende og møtt veldig mange spennende mennesker, sier Berland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden