Mexicos påtroppende president har sendt brev til Trump

Påtroppende president i Mexico, Andrés Manuel López Obrador, i møte med pressen tidligere i juli. Foto: Anthony Vazquez / AP / NTB scanpix
Påtroppende president i Mexico, Andrés Manuel López Obrador, i møte med pressen tidligere i juli. Foto: Anthony Vazquez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicos påtroppende president Andrés Manuel López Obrador sier han har sendt et brev til USAs president Donald Trump hvor han oppfordrer til samarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

López Obrador sa søndag at han sendte brevet til Trump med utenriksminister Mike Pompeo og hans topptunge delegasjon som nylig var på besøk i Mexico.

I påvente av svar fra den amerikanske presidenten har López Obrador offentliggjort brevet slik at alle mexicanere vet hva den nye regjeringens fremgangsmåte er og hva slags forhold de ønsker å ha med USA.

Forholdet mellom de to landene har vært svært anstrengt siden Donald Trump under sin valgkamp i 2016 kalte mexicanere voldtektsmenn og kriminelle, truet med å oppheve frihandelsavtalen NAFTA og varslet at han ville bygge en mur mot Mexico, som Mexico måtte betale.

Senere har ekstratollen på stål og aluminium, nulltoleransepolitikken mot migranter på grensa, splittingen av migrantfamilier, nye angrep på NAFTA og to avlyste besøk av president Enrique Peña Nieto ikke gjort forholdet noe bedre.

Under valgkampen lovet 64 år gamle López Obrador å «sette Trump på plass».

Aktuelt: Mexico åpner for legalisering av narkotika