May skal ha truet med nyvalg

Storbritannias statsminister Theresa May truet sitt eget parti med nyvalg dersom de støttet planene om et felles tollregime med EU. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May truet sitt eget parti med nyvalg dersom de støttet planene om et felles tollregime med EU. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannias statsminister Theresa May truet sitt eget parti med nyvalg dersom medlemmer støttet planene om et felles tollregime med EU, ifølge The Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdagens avstemning endte med at det britiske parlamentet avviste forslaget om å bli med i en tollunion med EU, hvis forhandlingene med Unionen ender uten noen avtale for Storbritannia.

307 representanter stemte mot forslaget, deriblant fire representanter fra opposisjonspartiet Labour, mens 301 stemte for.

Forslaget om å endre regjeringens tollplaner ble lagt fram av EU-tilhengere i det konservative partiet.

Kommentar: Døende Brexit kan utvide krisen

The Times skriver at det var stor uenighet innad i partiet foran avstemningen. Ifølge en av dem som stemte for forslaget om å endre regjeringens tollplaner, truet statsminister May med nyvalg til sommeren om avstemningen hadde endt annerledes.

Avisas kilde oppgir også at Chris Pincher, innpisker i det konservative partiet, fortalte sine partikolleger at de ville være ansvarlige for å innsette Labour-leder Jeremy Corbyn som statsminister om de stemte for tollunionen.

Aktuelt: Den britiske valgkommisjonen bøtelegger brexitkampanjen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden