Meny

Borten Moe sier SMS-saken er et tilbakelagt stadium

Sp-nestleder Ola Borten Moe sier seg ferdig med SMS-saken. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Senterparti-nestleder Ola Borten Moe sier saken om sexmeldingen til partifelle Liv Signe Navarsete er et tilbakelagt stadium.

– Det var et sånt slag som livet av og til gir. Jeg er ikke den første som har vært på feil sted til feil tid. Jeg er neppe den siste heller. Alle vi som var på den hytteturen, er veldig lei oss for det som skjedde, sier Borten Moe til Dagbladet.

Han var en av ti menn til stede på en hytte på Storlien den kvelden tidligere Sp-leder Naravsete mottok en grov og sjikanøs melding fra telefonen til tidligere statssekretær Morten Søberg i februar 2016. Søberg er den eneste av mennene som ikke har vært mistenkt for å ha sendt meldingen.

Bakgrunn: Navarsete taus om utspill fra partifeller

Borten Moe, som i mai gjenopptok vervet som Sp-nestleder etter midlertidig å ha trukket seg fra det, sier til Dagbladet at han synes saken burde vært håndtert annerledes fra start av.

– Vi burde lagt ned større innsats for å få avsluttet saken da den meldingen kom på bordet første gang for to og et halvt år siden. Vi forsøkte jo, men heller ikke den gang fant vi ut hvem som hadde skrevet meldingen. Vi burde ikke gitt oss, sier han.

Nestlederen sier saken er et tilbakelagt stadium og at han nå samarbeider godt politisk med Navarsete.

Bakgunn: Navarsete mener hennes varslersak er elendig håndtert - får kritikk av Sp-topp

Populært