May mister enda en medarbeider som følge av brexit-strid

Statsminister Theresa May mister stadig flere medarbeidere som følge av brexit-strategien. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
Statsminister Theresa May mister stadig flere medarbeidere som følge av brexit-strategien. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Theresa May har for niende gang opplevd at en politiker forlater regjeringen som følge av strid om brexit-strategien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag var det Scott Mann, en politiker fra Cornwall, som forlot posten som sekretær for finansdepartementet i Parlamentet. Dermed sluttet han seg til de euroskeptiske opprørerne i Det konservative partiet som vil ha et klarere brudd med EU enn hva Mays strategi tilsier.

I sitt avskjedsbrev skriver Mann at han frykter at noen av Mays forslag vil bringe ham i direkte konflikt med holdningene til mange av dem som har fått ham valgt inn i Parlamentet.

– Jeg er ikke klar til å kompromisse når det gjelder ønskene deres og være med på en utvanning av brexit, skriver han.

En annen av regjeringens sekretærer i Parlamentet, Robert Courts, gikk av søndag.

Opprøret mot Mays brexit-strategi begynte med at Storbritannias sjefforhandler David Davis gikk av i forrige uke. Deretter kunngjorde Boris Johnson sin avgang som utenriksminister.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et innlegg i avisen Daily Telegraph mandag skriver Johnson at han støtter et «globalt Storbritannia» og at det britiske folket må kjempe uten stans for frihandelsavtaler.

Johnson skrev i sitt avskjedsbrev at brexit-drømmen er i ferd med å dø som følge av det han mener er en unødvendig lav selvtillit i forhandlingene med EU. Han mener også at Mays plan innebærer at Storbritannia er på vei til å få status som «koloni».