Meny

Trump på middag hos May på Churchills fødested

President Donald Trump og førstedame Melania Trump på vei ut av flyet på Stansted flyplass torsdag ettermiddag. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Donald Trump, for anledningen ikledd smoking, ankom torsdag kveld Blenheim Palace, Winston Churchills fødested, for å spise middag med Theresa May.

Trump hadde følge av førstedame Melania Trump, som for anledningen var iført en gul kveldskjole, samt USAs ambassadør til Storbritannia, Woody Johnson, med ektefelle.

Velkomstmiddagen markerer startskuddet for Trumps første besøk til Storbritannia som president. May var ventet å holde en tale under middagen, og det var militærparade til ære for Trump.

Samtidig hadde hundrevis av demonstranter samlet seg utenfor Blenheim Palace, som ligger nær Oxford. Det var på forhånd varslet store protester mot Trumps besøk til øyriket.

Trumps Air Force One landet på Stansted-flyplassen ved 15-tiden torsdag. Da kom han rett fra NATO-toppmøtet i Brussel. På sin pressekonferanse før avreise kommenterte han de planlagte protestene i London og andre steder.

– Jeg tror det kommer til å gå bra. Jeg tenker at jeg er godt likt der borte, og jeg tror de er enige med meg om innvandring. Jeg er veldig sterk når det gjelder innvandring, sa Trump.

Populært