Russland håper på bedre forhold til Storbritannia etter Johnsons avgang

Boris Johnson trakk seg fra stillingen som utenriksminister mandag. Foto: Victoria Jones / AP / NTB scanpix
Boris Johnson trakk seg fra stillingen som utenriksminister mandag. Foto: Victoria Jones / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Moskva håper forholdet til Storbritannia kan bli bedre nå som Boris Johnson har gått av som utenriksminister, sier den russiske presidentens talsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi venter på at den politiske situasjonen i Storbritannia avklares. Dessverre var hans bidrag til utviklingen av bilaterale bånd til Russland ganske beskjedent, for å si det mildt, sier talsmann Dmitrij Peskov om Boris Johnson.

– Vi forventer selvfølgelig også før eller senere noen rasjonelle forklaringer eller argumenter knyttet til situasjonen i Salisbury og situasjonen som fulgte, sier Peskov tirsdag.

Som utenriksminister dro Johnson i desember 2017 til Moskva i et forsøk på å bedre forholdet mellom de to landene. Besøket var det første fra en britisk utenriksminister til Moskva på fem år.

Aktuelt: May møtte sin nye regjering

I mars forverret imidlertid forholdet mellom Storbritannia og Russland seg ytterligere grunnet nervegiftangrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter i Salisbury. Storbritannia anklager Russland for å stå bak, noe russerne avviser blankt.

I starten av juli ble det kjent at ytterligere to personer i Storbritannia hadde blitt eksponert for nervegiften novitsjok, og britiske myndigheter etterforsker den eventuelle sammenhengen mellom dette tilfellet og angrepet i Salisbury.

Peskov ønsket tirsdag også England lykke til i onsdagens semifinale mot Kroatia. Britiske tjenestemenn og politikere har imidlertid som følge av nervegiftangrepet boikottet fotball-VM i Russland.

Boris Johnson sammenlignet i mars fotball-VM i Russland med OL i Berlin i 1936 under Adolf Hitler.

Aktuelt: – Johnson har opptrådt veldig illojalt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden