May møtte sin nye regjering

Statsminister Theresa May holder tirsdag sitt første møte med den nye regjeringen etter at flere ministre gikk av på grunn av uenighet om brexit-strategien. Foto: AP / NTB scanpix
Statsminister Theresa May holder tirsdag sitt første møte med den nye regjeringen etter at flere ministre gikk av på grunn av uenighet om brexit-strategien. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et produktivt møte, sier britenes statsminister Theresa May om sitt første møte med regjeringen etter at flere ministre gikk av på grunn av uenighet om brexit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

May ble nødt til å utnevne nye ministre etter at brexit-minister David Davis og utenriksminister Boris Johnson trakk seg.

– Produktivt regjeringsmøte i morges – ser fram til en travel uke, skriver May på Twitter tirsdag morgen, i tillegg til å ønske England lykke til i morgendagens VM-kamp.

May har gjort det klart for de konservative at de må stå samlet om de vil unngå at Labour-leder Jeremy Corbyn overtar som statsminister.

Jeremy Hunt, som overtok etter Johnson som utenriksminister, sier at han står 100 prosent bak May, skriver BBC . Britenes handelsminister Liam Fox står også bak May – han har ingen planer om å gå av, melder Sky News tirsdag morgen.

Fredag presset May regjeringen til å godta en myk strategi for å forlate EU, men verken Davis, som hadde ansvaret for forhandlingene med EU, eller Johnson kunne stå for regjeringens strategi og valgte å gå av.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mays regjering er delt mellom dem som foretrekker en såkalt hard brexit, og dem som foretrekker enn myk utgang, med et fortsatt tett forhold til EU.

May har erstattet Davis med tidligere boligminister Dominic Raab, som blir sett på som en mulig brobygger mellom fløyene i Mays konservative parti.

Bakgrunn: May i store vansker etter at to ministre sa takk for seg