Meny

Samlet opposisjon mot Buhari før valg i Nigeria

Nigerias president Muhammadu Buhari (t h) og hans franske motpart Emmanuel Macron møttes i forrige uke. Nå jobber opposisjonen i Nigeria for at Buhari ikke er i samme posisjon om et år. Foto: Ludovic Marin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Totalt 39 opposisjonspartier går sammen i Nigeria for å forhindre at president Muhammadu Buhari blir gjenvalgt på nyåret.

Representanter for 39 registrerte politiske partier, inkludert det største av dem, PDP, har signert en intensjonsavtale for å danne anti-Buhari-alliansen i forkant av valget i februar.

Talsmann for PDP Kola Ologbodiyan sier at avtalen gjør det mulig for opposisjonen å kommes sammen og stille seg bak en felles presidentkandidat som kan utkonkurrere president Buharis «inkompetente regjering».

Videre understrekes det at det er snakk om en allianse, ikke en sammenslåing, et trekk for å redde makten i landet. I henhold til avtalen skal alle de 39 partiene ha muligheten til å få sine representanter med i en potensiell koalisjonsregjering.

75 år gamle Buhari kom til makten i 2015 og sier han går for fire år til, tross høy alder og svekket helse.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært