Trump mener EU er nesten like ille som Kina

Trump har allerede varslet at han vil øke tollen på biler som importeres fra EU. Her er den amerikanske presidenten på vei ut av Air Force One 28. juni. Foto: Mandel Ngan / NTB scanpix
Trump har allerede varslet at han vil øke tollen på biler som importeres fra EU. Her er den amerikanske presidenten på vei ut av Air Force One 28. juni. Foto: Mandel Ngan / NTB scanpix Foto: Mandel Ngan
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU er kanskje like ille som Kina på handel, sa USAs president Donald Trump søndag mens han er i ferd med å utløse handelskriger både med Beijing og Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– EU er muligens like ille som Kina, bare mindre. De sender en Mercedes hit, men vi kan ikke sende våre biler dit, sa Trump på Fox News.

– Se hva de gjør mot våre bønder. De vil ikke ha våre landbruksprodukter. Nå skal det sies at de har sine bønder. Men vi beskytter ikke våre, mens de beskytter sine, klagde han videre.

Trump har allerede varslet at han vil øke tollen på biler som importeres fra EU, som svar på at EU innførte toll på en rekke amerikanske produkter som motorsykler, jeans og whisky. EU innførte tollen etter at USA la en ekstratoll på stål og aluminium fra 1. juli.

Trump sa også at han ikke er fornøyd med NAFTA-avtalen med Mexico og Canada, men at han vil vente til etter mellomvalget i november før han bestemmer seg for om han vil videreføre den.

Les også: Massedemonstrasjon mot Trumps innvandringspolitikk