Østerrikes statsminister sier han ønsker å dempe spenningene i Europa

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz i Budapest tidligere i juni. Landet tar søndag over formannskapet i EU. Foto: Szilard Koszticsak/ AP / NTB scanpix
Østerrikes statsminister Sebastian Kurz i Budapest tidligere i juni. Landet tar søndag over formannskapet i EU. Foto: Szilard Koszticsak/ AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Sebastian Kurz sier Østerrike vil jobbe for å dempe spenningene innad i Europa når landet tar over formannskapet i EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Østerrike ønsker å være en «brobygger i EU», sa Kurz også da han lørdag talte under en markering for overtakelsen av formannskapet.

Samtidig understreket han at det blir viktig å gjøre Europa tryggere. Østerrike ønsker å jobbe for et «Europa som beskytter», sa Kurz.

EUs president Donald Tusk deltok også på lørdagens markering, som fant sted i den østerrikske byen Schladming.

– Behovet for sikkerhet, som er så gammelt som menneskeheten selv, åpenbarte seg med full styrke under migrasjonskrisen, sa Tusk.

Kurz vant valget i Østerrike i fjor med løfter om strengere asyl- og innvandringspolitikk. Han har alliert seg med blant annet Polen og Ungarn for å kreve en mer restriktiv innvandringspolitikk fra EU.

Østerrike overtar formannskapet søndag, to dager etter at EU-landene ble enige om unionens nye innvandringsplan.

– Vi klarte å nå enighet mellom stats- og regjeringssjefene. Det var faktisk den enkle delen, sammenlignet med det som venter oss når vi skal begynne å gjennomføre dette på bakken, sa Tusk fredag.

Les også: Gigantisk Pride-parade: – Som 17. mai, men uten alle reglene