Parlamentet: Den britiske regjeringen undervurderer brexit-regningen

Storbritannias statsminister Theresa May får kritikk av Parlamentets regnskapskomité. Foto: Boris Grdanoski / AP / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May får kritikk av Parlamentets regnskapskomité. Foto: Boris Grdanoski / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En regnskapskomité i det britiske Parlamentet mener statsminister Theresa May og regjeringen undervurderer brexit-regningen, melder Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge komiteen er regjeringens beregninger minst 10 milliarder pund, tilsvarende 107 milliarder kroner, for lite til å kunne betale for skilsmisseoppgjøret med EU.

– Hva brexit faktisk koster er av spesiell allmenn interesse. Regjeringen må gi Parlamentet og offentligheten klar og tydelig informasjon, sa lederen for komiteen, Meg Hillier, onsdag, ifølge nyhetsbyrået.

Hun understreker at regjeringen blant annet ikke har inkludert bidraget på 3 milliarder pund til Det europeiske utviklingsfondet i brexit-regningen. Britene har også sagt ja til å gi bidrag til Den europeiske investeringsbanken og Den europeiske sentralbanken og enkelte andre pengefond.

Fra Mays kontor heter det at Storbritannia har blitt enig om et oppgjør som er rettferdig for britiske skattebetalere og forsikrer at de ikke vil bruke penger på EU utover det de ble enige om som medlem av unionen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helt siden britene stemte for å forlate unionen for halvannet år siden, har det dukket opp ulike overslag for hvor mye brexit vil koste. I februar sa den tyske EU-kommissæren Günther Oettinger at sluttregningen kan komme på rundt 50 milliarder euro, som tilsvarer om lag 474 milliarder kroner.

Storbritannia skal etter planen forlate EU 29. mars 2019, men det er fortsatt mye å forhandle om før skilsmissen finner sted.