Ny måling: Rekordnedgang for Oslo Ap

Leder for Oslo Høyre, Heidi Nordby Lunde, er fornøyd etter den nye målingen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Leder for Oslo Høyre, Heidi Nordby Lunde, er fornøyd etter den nye målingen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre går kraftig fram og er Oslos desidert største parti med en oppslutning på 35,8 prosent. Likevel er det et knapt rødgrønt flertall, ifølge en ny måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver Dagsavisen.

Ifølge den ferske målingen fra Respons Analyse utført for Oslo Høyre, har Arbeiderpartiet rast ned 12,6 prosentpoeng siden kommunevalget i 2015 og ender på rekordlave 19,4 prosent. Det betyr at Rødt og Miljøpartiet De Grønne (MDG) til sammen er større enn Ap i hovedstaden.

Mens Rødt mer enn doblet seg fra sist valg til en oppslutning på 11,8 prosent, går MDG fram 1,2 prosentpoeng til 9,3. Det gir partiene en samlet oppslutning på 21,1 prosent.

Leder for Oslo Høyre, Heidi Nordby Lunde, tror økningen til MDG og Rødt vil bety at Ap trekker mer mot venstre på politiske løsninger.

– Det ser vi til og med på Stortinget der Arbeiderpartiet oftere stemmer nærmere Rødt i de fleste politiske saker. Sånn sett vil det nok bli et mer tydelig valg neste år med et klarere skille mellom den borgerlige og venstresiden, mener hun.

Oslo Høyre er fortsatt hovedstadens desidert største parti, med en oppslutning på 35,8 prosent etter en økning på 4 prosentpoeng.

De øvrige partiene får som følger: SV 8,9 (+3,5), Frp 6,7 (+0,7), Venstre 5,2 (-1,7), KrF 1,5 (-0,9), Sp 0,7 (+0,1) og andre 0,7 (-1).