VG-måling: Trondheim Ap har mistet en tredel av sine velgere

Partileder Jonas Gahr Støre har forståelse for at Trondheim Ap opplever nedgang. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Partileder Jonas Gahr Støre har forståelse for at Trondheim Ap opplever nedgang. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeiderpartiet i Trondheim har mistet en tredel av sine velgere siden forrige kommunevalg i 2015, ifølge en ny VG-måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VGs partibarometer for Trondheim går Ap tilbake 13,7 prosentpoeng siden 2015 og får 27,8 prosent oppslutning. De er nå jevnstore med Høyre, som hadde en økning på 7,4 prosentpoeng og får 27,4 prosent.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har forståelse for nedgangen.

– De har i Trondheim hatt saker som har tatt oppmerksomheten bort fra politikken og over på interne konflikter og uklarheter. Det er aldri bra. Men de har hatt lavere tall enn dette, så jeg opplever sånn sett at de har et potensial for å gå oppover, sier han.

Bak Høyre følger SV som får 9,9 prosent av følgerne med en oppgang på 3,7 prosentpoeng, etterfulgt av Frp med 8,5 prosent (+2,1).

De øvrige partiene får som følger: Rødt 6,6 prosent (+4,1), Sp 5,9 (+3,2), Venstre 4,9 (-0,6), MDG 4,4 (-3,3), KrF: 2,4 (-0,8), Andre: 2,2 (-2,1).

Målingen er gjennomført av Respons Analyse på oppdrag fra VG, og er basert på 600 intervjuer i perioden 6. til 12. juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden