Merkel gratulerer Erdogan med valgseieren

Tysklands statsminister Angela Merkel gratulerer Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan med valgseieren. Foto: AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel gratulerer Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan med valgseieren. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tysklands statsminister Angela Merkel gratulerer Recep Tayyip Erdogan med valgseieren og håper på tettere samarbeid med Tyrkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erdogan ble søndag gjenvalgt som president i Tyrkia med 52,5 prosent av stemmene.

– Jeg ser fram til å arbeide sammen med deg for å ytterligere fremme og utvide samarbeidet mellom våre to land, heter det i gratulasjonen fra Merkel.

– Uroen i Midtøsten og flukten den har resultert i, har i betydelig grad påvirket våre to land. Tyrkia har vist stort ansvar når det gjelder dette, fortsetter hun.

– Vi ønsker å være partner med et stabilt og pluralistisk Tyrkia, der demokratiet og rettssikkerheten styrkes, skriver Merkel i et åpenbart stikk til Erdogan, som anklages for en stadig mer autoritær lederstil.

Valget i Tyrkia gikk ifølge internasjonale valgobservatører stort sett greit for seg, men myndighetene får kritikk for å ha gitt Erdogan og regjeringspartiet en «urettmessig fordel» i valgkampen.

Valgdeltakelsen var på nær 90 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden