Mange sier nei til gjenvalg:

Personstrid splitter Ap-bastion: – En ukultur

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske er ifølge flere VG-kilder den reelle lederen i Trøndelag Ap. Personstrid og kulturforskjeller skal ifølge avisen være årsaker til at åtte av fjorten av dem som ble valgt inn til fylkestinget for Ap i Nord-Trøndelag for tre år siden takker nei til gjenvalg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Tidligere Ap-nestleder Trond Giske er ifølge flere VG-kilder den reelle lederen i Trøndelag Ap. Personstrid og kulturforskjeller skal ifølge avisen være årsaker til at åtte av fjorten av dem som ble valgt inn til fylkestinget for Ap i Nord-Trøndelag for tre år siden takker nei til gjenvalg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Åtte av fjorten Ap-representanter som ble valgt til fylkestinget i Nord-Trøndelag for tre år siden, sier nei til gjenvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maktspill og kulturforskjeller mellom nord og sør i det sammenslåtte Trøndelag er ifølge VG årsaken til at de tre mest fremtredende kvinnelige politikerne i det tidligere Nord-Trøndelag har sagt nei til gjenvalg:

Anne Marit Mevassvik som en kort periode ledet det sammenslåtte Trøndelag Ap, May Britt Lagesen og Inger Marit Eira-Åhrén er alle på vei ut av politikken.

Les også: Giske på Trøndelag-turné

– En ukultur

Ifølge avisen peker flere kilder på det de hevder er en usunn partikultur i det tidligere Sør-Trøndelag Ap. Eira-Åhrén, som har sittet i Nord-Trøndelag fylkesting siden 2011, er en av få kilder som uttaler seg åpent:

– Jeg opplever at en del av dem fra sør, som vi har slått oss sammen med , er mer opptatt av allianser og å sikre sine egne posisjoner enn politikken. Det er en ukultur som for meg er helt bakvendt av hva et parti skal stå for, sier hun til VG.

– Jeg vil ikke bruke tiden min på et partifellesskap som ikke er et fellesskap, konkluderer hun.

Kilder: Giske er den reelle sjefen

Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med avgått nestleder Trond Giske. Foto: NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med avgått nestleder Trond Giske. Foto: NTB scanpix

Partileder Jonas Gahr Støre sier at det har vært saker i Trondheim som har tatt oppmerksomheten bort fra politikken og over på interne konflikter og uklarheter. Støre sier også at han beklager at Mevassvik trakk seg. Han har hatt forventninger til henne som en dyktig og spennende politiker, og han trekker fram at Mevassvik var en av arkitektene bak fylkessammenslåingen.

– Når det gjelder Lagesen, så var min opplevelse da jeg snakket med henne lørdag at hun er i tenkeboksen. Hun er en erfaren politiker fra nord. Jeg har respekt for at de som har vært ledende politikere nå tenker seg godt om, sier Støre til VG.

Flere av avisens kilder hevder at den avgåtte Ap-nestlederen Trond Giske er den reelle sjefen i fylkeslaget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden