Massemønstring for Erdogan i Istanbul

Søndag kveld holdt Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan valgmøte for titusener av sine tilhengere i bydelen Yenikapi på den europeiske siden av Istanbul.
Søndag kveld holdt Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan valgmøte for titusener av sine tilhengere i bydelen Yenikapi på den europeiske siden av Istanbul. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Titusener samlet seg da Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan holdt valgmøte i Istanbul søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erdogan og partiet hans AKP har møtt kraftig motstand i valgkampen, men satser på å sikre seg en ny periode ved makten når tyrkerne går til valgurnene førstkommende helg.

– Vil dere gå inn for en sterk regjering 24. juni? Går dere inn for et sterkt Tyrkia 24. juni? Vil dere skrive historie 24. juni, spurte Erdogan de fremmøtte i Yenikapi på den europeiske siden av den tyrkiske storbyen. Svaret var et rungende «ja».

– Jeg mener jobben er gjort i Istanbul. Med Guds hjelp har Istanbul tatt en avgjørelse, sa Erdogan til sine flaggviftende tilhengere. Selv om han er favoritt foran søndagens valg, sier flere analytikere at han ikke bør ta seieren for gitt og at det kan bli nødvendig med en andre valgomgang.

– Når vi allerede har en som virkelig er folkets tjener, bryr jeg meg ikke om rivalenes utopier. Hvis gud vil, kommer vi til å vinne igjen og fremstå sterkere, sier Ali Beral, som støtter opp om presidenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Muharrem Ince fra det sekulære partiet CHP har lagt press på Erdogan og har brakt en ny dynamikk inn i valgkampen med talegaver som er helt på høyde med presidentens.

– En utslitt mann kan ikke hjelpe Tyrkia ut av et hull. Tyrkia trenger nye krefter, sa Ince på et valgmøte nord i Anatolia. Begge kandidatene holder slike møter daglig i valgkampinnspurten.

På valgmøtet i Istanbul skrøt Erdogan av store prosjekter i sultanens gamle hovedstad, blant annet en ny bro over Bosporosstredet og en ny kanal som skal avlaste skipstrafikken i det trafikkerte stredet som forbinder Svartehavet og Middelhavet.

– Jeg dikter ikke opp drømmer, men snakker om det vi har gjennomført, sa Erdogan.