Kronprinsesse Victoria talte på havbruksmesse i Stavanger

Kronprinsesse Victoria av Sverige på konferansen AquaVision 2018 i Stavanger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kronprinsesse Victoria av Sverige på konferansen AquaVision 2018 i Stavanger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges kronprinsesse Victoria var et av hovednavnene under den internasjonale havbruksmessen AquaVision i Stavanger onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kronprinsessen Victoria er beskytter for det svenske havvern-initiativet SeaBOS, som samler forskning og næringsliv innen havbruk og fiskeri. Det er i kraft av dette engasjementet den svenske tronarvingen var i Stavanger for å holde innlegget «Havutfordringen og SeaBOS», ifølge Sysla.

– Listen over hva havet gir oss er lang. Blant annet mat, medisiner og energi. Dessverre er listen også lang over hva vi gir tilbake til havet, sa kronprinsessen til topplederne i Stavanger konserthus og snakket om sin bekymring for forurensing og plast i havet.

Sveriges tronarving er også ambassadør for FNs bærekraftsmål, har et sterkt, personlig engasjement for sunn og bærekraftig mat og har valgt å konsentrere sitt engasjement om sjø og fiske.

– Utfordringene er enorme. Men det skjer ting som kan ta oss i riktig retning – der myndigheter, forskere og næringsliv jobber sammen, sa hun også i sin tale på dagens konferanse.

Selskaper fra Asia, Europa og USA har gått sammen i initiativet SeaBOS for å forhindre overfiske, stoppe ulovlig fangst og bruk av slavearbeid, ifølge Kyst.no.

Les også: Kronprins Haakon talte på EAT