Kreml: Ukraina og Russland forhandler om fangeutveksling

Aktivister foran den russiske ambassaden i Kiev holder bilder av den ukrainske journalisten Roman Susjtsjenko, som er dømt til tolv års fengsel for spionasje i Russland. Journalisten jobbet som korrespondent for det ukrainske nyhetsbyrået Ukrinform. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB scanpix
Aktivister foran den russiske ambassaden i Kiev holder bilder av den ukrainske journalisten Roman Susjtsjenko, som er dømt til tolv års fengsel for spionasje i Russland. Journalisten jobbet som korrespondent for det ukrainske nyhetsbyrået Ukrinform. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas president Petro Porosjenko og Russlands Vladimir Putin diskuterer en fangeutveksling, opplyser Kreml.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både fra Moskva og Kiev kom det lørdag signaler om at en fangeutveksling er på gang.

I en offisiell uttalelse ba Porosjenko sin russiske motpart om å sette fri den sultestreikende ukrainske filmregissøren Oleg Sentsov samt andre ukrainske politiske fanger.

Ifølge Porosjenko er det viktig at ukrainske politiske fanger som sitter innesperret i Russland og «okkuperte territorier», settes fri så raskt som mulig. Trolig siktet han til ukrainere som sitter fengslet på den annekterte Krim-halvøya, samt i områder kontrollert av prorussiske opprørere øst i landet.

Meldingen kommer få dager før VM i fotball starter i Russland.

– Spesiell oppmerksomhet er blitt gitt til de humanitære spørsmålene, deriblant en utveksling mellom personer som blir holdt fanget av de to partene, heter det i en uttalelse fra Kreml.

Den ble offentliggjort etter en telefonsamtale mellom Porosjenko og Putin.

Les også:

Kreml: Mulig toppmøte mellom Putin og Trump i Wien

Kreml varsler frihandelsavtale med Iran

Kreml: Kommunikasjonslinjen mellom USA og Russland i Syria er i aktivitet