Trafikkfast Solvik-Olsen fikk førerkortdebatt satt på pause

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) utløste leteaksjon og pause i debatten da han ikke var i stortingssalen da debatten om helseattest for eldre bilførere skulle starte torsdag.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) utløste leteaksjon og pause i debatten da han ikke var i stortingssalen da debatten om helseattest for eldre bilførere skulle starte torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) satt fast i trafikken da Stortinget skulle behandle et forslag om enklere regler for førerkort for eldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Debatten ble satt på en lengre pause mens det ble jaktet på den forsvunne samferdselsminister i Stortingets korridorer. For i salen var Solvik-Olsen ikke da nasjonalforsamlingen skulle ta fatt på debatten om helseattest for bilførere over 75 år.

– For statsråden er dette en uegnet måte å komme tilbake til Stortinget på, kommenterte Aps Sverre Myrli da Solvik-Olsen dukket opp etter flere minutter.

Irettesettelse

Også fra presidentplassen vanket det mild refs:

– Det er uheldig at vi må bryte av møtet på denne måten. Stortinget er avhengig av å ha statsråden i salen når en sak skal behandles, sa tredje visepresident Magne Rommetveit (Ap) henvendt til den forsinkede statsråden.

Samferdselsministeren forklarer forsinkelsen med trøbbel i trafikken.

– Vi satt fast i trafikkork ved rådhuset, sier Solvik-Olsen på spørsmål fra NTB om hvor han var da debatten om førerkort startet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: – Frp må jo bare rødme når de ser seg selv i speilet

– Interessant

Rommetveit var først innstilt på å la saken gå sin gang. Da debatten skulle starte, var næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i salen. Han hadde like før holdt en redegjørelse om situasjonen for Hydro i Brasil.

– Jeg ser ikke Solvik-Olsen og må be Røe Isaksen være samferdselsminister, sa Rommetveit.

– Ja, det kan jo bli interessant, kommenterte næringsministeren nede fra benkeradene.

Vedum om Solberg: – Viser en enorm arroganse overfor det norske folk

Helt meningsløst

Men det ville Sverre Myrli ikke ha noe av.

– Det er helt meningsløst å stå her og prate uten at samferdselsministeren er i salen. Vi må utsette debatten, mente han. Dermed ble det pause og leteaksjon fram til Solvik-Olsen ble sporet opp.

Lysbakken: – Stortingspolitikerne skal ikke ha en krone mer enn pensjonistene