Storberget advarte Støre om håndtering av varslersakene mot Giske

Knut Storberget sendte et notat til Jonas Gahr Støre 13. januar, der han advarer Ap-lederen om rettssikkerhetsmessige utfordringer i partiets håndtering av varslersakene mot Trond Giske. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Knut Storberget sendte et notat til Jonas Gahr Støre 13. januar, der han advarer Ap-lederen om rettssikkerhetsmessige utfordringer i partiets håndtering av varslersakene mot Trond Giske. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Knut Storberget advarer Støre mot «betydelige rettssikkerhetsmessige utfordringer» i behandlingen av varslersakene mot Trond Giske, i et notat fra 13. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I notatet advarer den tidligere justisministeren blant annet Ap-leder Jonas Gahr Støre mot å «å foreta en domstolslignende prøving av hvert enkelt varsel med innhenting av bevis utover den vurdering du selv har tatt om spørsmålet om tillit», ifølge Aftenposten som har fått tilgang til notatet.

I notatet problematiserer Storberget at Støre fikk i oppdrag av sentralstyret i Ap å konkludere i saken. Han mener det kan slå tilbake dersom partiets eller Støres bevisvurdering viser seg å ikke være riktig.

– I verste fall kan jo en erklæring om bevissituasjonen i slike saker danne grunnlag for rettslig overprøving (injuriesøksmål) noe vi for all del bør unngå, skriver Storberget.

Ifølge Aftenposten deltok Storberget i møtet mellom Giske og Ap-ledelsen 1. januar som førte til at Trond Giske tok en pause fra nestledervervet på ubestemt tid. Giske hadde bedt Storberget bli med i møtet som juridisk rådgiver.

Ap-leder Jonas Gahr Støre skriver i en epost til Aftenposten at «varslersakene ble håndtert av meg og partisekretæren med kyndige råd fra erfaren juridisk fagkompetanse».

– Jeg er trygg på at det sikret en forsvarlig håndtering i forhold til varslerne og den det var varslet mot. Vi fikk mange innspill underveis i prosessen, både fra folk i og utenfor partiet, men det er ikke naturlig for meg å kommentere disse, sier Støre.