Høyre har ferdigbehandlet 35 varslersaker om seksuell trakassering: – En vond erfaring

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset.
Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Høyre har ferdigbehandlet 35 varslingssaker og har konkludert med brudd partiets etiske retningslinjer i de aller fleste sakene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Høres generalsekretær John-Ragnar Aarset.

I en pressemelding fra Høyre kommer det fram at partiet siden 10. januar 2018 har mottatt til sammen 35 varsler om seksuell trakassering med ulik alvorlighetsgrad.

I hovedsak gjelder varslene medlemmer eller tidligere medlemmer av Unge Høyre, men også varsler mot Høyre-medlemmer er behandlet.

Generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre forteller at partiet nå har konkludert i alle varslingssakene, som omfatter 21 ulike personer. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre forteller at partiet nå har konkludert i alle varslingssakene, som omfatter 21 ulike personer. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

– Har ført til tap av verv og posisjoner

– Vi har nylig behandlet ferdig og konkludert i alle varslersakene som har kommet til oss denne vinteren. I de aller fleste sakene er det konkludert med brudd på partiets etiske retningslinjer. Reaksjonene har vært alt fra skriftlig advarsel til tap av verv og posisjoner i partiet, sier Høyres generalsekretær John- Ragnar Aarset.

Varslene retter seg mot 21 personer, opplyser partiet.

– Mange personer har hatt opplevelser hos oss, som de aldri skulle hatt, sier Aarset i pressemeldingen.

– En vond erfaring

– Arbeidet med å skape et bedre Unge Høyre og Høyre er ikke over med dette. Vi er i gang med å forbedre partiets etiske retningslinjer baser på blant annet det arbeidet Syse-utvalget leverte like før påske og de innspillene vi har fått fra organisasjonen. Rapporten har vært diskutert bredt i partilagene våre, sier Aarset i pressemeldingen.

Aarset omtaler omfanget og innholdet i alle varslingssakene som «en vond erfaring for oss i Høyre».

– Forhåpentligvis vil grepene som foreslås i Syse-utvalgets rapport og oppmerksomheten #MeToo har fått lede til en kulturendring både i partiorganisasjonene, men også samfunnet for øvrig, avslutter John-Ragnar Aarset.

Vi kommer snart tilbake med mer...