Meny

Giuliani tror ikke Trump sparker Sessions

Rudy Giuliani (t.v.) tror ikke president Donald Trump (t.h.) kommer til å sparke justisministeren. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Donald Trumps advokat, Rudy Giuliani, sier han gjentatte ganger har rådet den amerikanske presidenten til ikke å sparke justisminister Jeff Sessions.

– Jeg synes ikke presidenten skal gjøre det og det har jeg fortalt ham, sier Giuliani. Han opplyser at Trump allerede i fjor sommer snakket med ham om justisministeren.

Giuliani understreket også at han ikke tror Trump kommer til å si opp Sessions og at dette ikke er noe presidenten vurdere på nåværende tidspunkt. Men ifølge advokaten skal Trump være usikker på om han burde gjort det før.

– Og når han spør «Burde jeg gjort det?» svarer jeg «Nei, sånn som ting er nå funker det», sier Giuliani.

Onsdag luftet den amerikanske presidenten nok en gang sin misnøye med at justisministeren i fjor erklærte seg inhabil i granskingen av den russiske innsatsen for å påvirke det amerikanske presidentvalget.

Presidenten har selv gjort det klart at han mener Sessions burde hjelpe ham å kjempe mot anklagene, framfor å tre til side.

The New York Times har meldt at Trumps press mot Sessions nå har blitt en del av spesialetterforsker Muellers etterforskning. Episoden kan føre til at Sessions, som ble avhørt av Muellers etterforskere i januar, må vitne mot presidenten i forbindelse med anklagene om å ha forsøkt å hindre etterforskningen.

Populært