Meny

Profilert republikansk guvernør trakk seg etter sexskandale

Den politiske karrieren til Eric Greitens, som tidligere er blitt nevnt som en mulig presidentkandidat, ser ut til å være over. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Guvernør Eric Greitens i Missouri, tidligere nevnt som en mulig republikansk presidentkandidat, har trukket seg i kjølvannet av en sexskandale.

I tillegg har det oppstått mistanker om at Greitens har brutt reglene for valgkampfinansiering i den amerikanske delstaten.

Den folkevalgte forsamlingen i Missouri var i gang med å vurdere om Greitens burde avsettes da han tirsdag kunngjorde sin avgang.

– Denne prøvelsen har vært konstruert for å påføre familien min en voldsom belastning, sa han.

Greitens insisterte på at han ikke har brutt noen lover. Tidligere har han hevdet å være utsatt for en heksejakt – et uttrykk som ofte brukes av president Donald Trump.

Den 44 år gamle guvernøren har innrømmet utroskap for noen år tilbake, men nekter for å ha forsøkt å presse elskerinnen til å ikke si noe om forholdet. Kvinnen har hevdet at Greitens tok et bilde av henne, hvor hun var halvnaken, som han truet med å offentliggjøre hvis hun forholdet ble kjent.

Tidligere har det gått rykter om at Greitens vurderte å stille som presidentkandidat. Han har bakgrunn som amerikansk spesialsoldat i elitestyrken Navy SEAL, og en doktorgrad i filosofi fra universitetet i Oxford.

Populært