Sveriges tidligere statsminister Ola Ullsten er død

Volvo-avtalen undertegnes ved en seremoni på Hotel Scandinavia 8. desember 1978. Fra v.: Generaldirektør i Volvo, PEHR GYLLENHAMMAR, Norges statsminister ODVAR NORDLI og Sveriges statsminister OLA ULLSTEN I bakgrunnen, mellom statsministrene, JENS CHR. HAUGE. I bakgrunnen også det norske og svenske flagget.
Volvo-avtalen undertegnes ved en seremoni på Hotel Scandinavia 8. desember 1978. Fra v.: Generaldirektør i Volvo, PEHR GYLLENHAMMAR, Norges statsminister ODVAR NORDLI og Sveriges statsminister OLA ULLSTEN I bakgrunnen, mellom statsministrene, JENS CHR. HAUGE. I bakgrunnen også det norske og svenske flagget. Foto: Vidar Knai / NTB scanpix

Sveriges tidligere statsminister Ola Ullsten er død, 86 år gammel, skriver Liberalernas partileder Jan Björklund på Twitter. Ullsten var statsminister fra 1978 til 1979.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ullsten var også Folkpartiets partileder under statsministerperioden og fram til 1983. Senere var han ambassadør i blant annet Canada og Italia.

– Ola Ullsten var med og brøt et nært halvt århundre med sosialdemokratisk styre og kom til å spille hovedrollen under den borgerlige regjeringsperioden fra 1976 til 1982, skriver Björklund.

– Ola Ullsten hadde et sterkt sosialliberalt engasjement og var analytisk og ettertenksom i sitt politiske lederskap. Han innså at politiske resultater nås gjennom samarbeid i saksspørsmål, også med motstandere. Han hadde bred politisk ekspertise som satte avtrykk i mange av den tidens store spørsmål – internasjonal solidaritet, likestilling, den store marginalskattereformen i 1981 og en ansvarlig energipolitikk, skriver partilederen.