Meny

Sør-Korea bekrefter samtaler om mulig toppmøte

Sør-Koreas president Moon Jae-in møtte Nord-Koreas leder Kim Jong-un lørdag på den nordkoreanske siden i grensebyen Panmunjom. Han sier at Kim ønsker at toppmøtet med Donald Trump skal gå sin gang. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Sør-Korea bekrefter at amerikanske og nordkoreanske delegasjoner har samtaler om et eventuelt toppmøte mellom Donald Trump og Kim Jong-un.

I en pressemelding mandag opplyste det sørkoreanske utenriksdepartementet at samtaler var i gang i grensebyen Panmunjom i den demilitariserte sonen mellom Sør- og Nord-Korea.

Også president Donald Trump har bekreftet at en gruppe amerikanske tjenestemenn søndag kom til den demilitariserte sonen for å drøfte et mulig toppmøte mellom ham og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Trump tvitret at han mener Nord-Korea har glimrende potensial, en dag vil bli en sterk nasjon både økonomisk og finansielt, og at Kim er enig med ham.

Trump går åpenbart likevel inn for et toppmøte i juni, enda han bare for få dager siden avlyste det planlagte møtet i Singapore på grunn av det han kalte Nord-Koreas sinte holdninger overfor USA. Kim har svart at han ønsker at toppmøtet skal gå sin gang.

USAs delegasjon ledes ifølge Washington Post av Sung Kim, USAs tidligere ambassadør til Sør-Korea, som nå er ambassadør i Manila. Han har tidligere også vært sjefforhandler i atomforhandlinger med regimet i Pyongyang.

Lørdag møtte Sør-Koreas president Moon Jae-in Kim i det nordkoreanske huset i Panmunjom. Der ble de to enige om at toppmøtet bør holdes som planlagt.

USAs og Nord-Koreas delegasjoner møtes i Panmunjom, som er bygd rett på grenselinjen i den demilitariserte sonen. Man kan krysse grensa bare ved å tråkke over en lav fortauskant, men det er sjelden at amerikanske tjenestemenn beveger seg mer enn et par skritt inn i Nord-Korea. Ofte foregår møter i et brakkelignende hus med et møtebord i midten som krysses av grensa inne i huset.

Les også:

Amerikansk delegasjon på plass i Nord-Korea

Trump og Kim på rett kurs mot toppmøte

Trump: Samtalene om toppmøtet går veldig bra

Populært