Meny

Podemos-lederen har tillit trass i kjøp av luksusbolig

Lederen for det spanske venstrepartiet Podemos, Pablo Iglesias, har fortsatt partimedlemmenes støtte, trass i hans og samboerens kjøp av en luksusbolig.

I en avstemning i partiet fikk han og samboeren Irene Echenique, som er talskvinne for partiets parlamentsgruppe, støtte fra 68 prosent av de nesten 190.000 stemmene som ble avlagt.

Men nesten en tredel av dem som avla stemme, stemte for mistillit til de to, etter at de ble beskyldt for hykleri for å ha kjøpt en bolig til 600.000 euro med svømmebasseng og gjesteanneks.

Boligkjøpet førte til betydelig uro blant medlemmene av partiet, som ble dannet i 2014 for å tale folkets sak mot eliten.

Tidligere har Iglesias gjort mye ut av det faktum at han bodde i en enkel leilighet i arbeiderbydelen Vallecas, og at han kjøpte sine klær i supermarkeder.

Han pleide å kritisere politikere som bodde i villaer og ikke ante hvor mye en kaffe kostet, og mange husker at han en gang kritiserte daværende finansminister Luis de Guindos for å ha kjøpt en luksusbolig.

– Ville du overlate styringen av landets økonomi til en person som bruker 600.000 euro på en luksusbolig, skrev han.

Podemos er et av Spanias fire største partier. Ved valget i 2016 fikk partiet rundt 20 prosent av stemmene, og på meningsmålingene har Podemos om lag samme oppslutning som Spanias tradisjonelle sosialistparti.

Populært