Carl I. Hagen anmelder Lan Marie Nguyen Berg

Gruppeleder for Frp i Oslo bystyre, Carl I. Hagen, anmelder byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), for miljøkriminalitet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Gruppeleder for Frp i Oslo bystyre, Carl I. Hagen, anmelder byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), for miljøkriminalitet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) anmeldes av Fremskrittsparti-veteran Carl I. Hagen for grov miljøkriminalitet i Indre Oslofjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hagen hevder at forurenset masse rant ut i Bestumkilen da massene ble mellomlagret på land under arbeidene med et nytt ro- og kajakkanlegg.

– Kriteriene var helt klare. Massene skulle tas opp på en lekter og fraktes til et deponi, sier Hagen til TV 2.

Gruppelederen for Frp i Oslo bystyre anmelder nå miljøbyråden som han mener er øverste ansvarlige for prosjektet der Oslo kommune ved Bymiljøetaten er byggherre.

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) er anmeldt av Carl I. Hagen (Frp). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) er anmeldt av Carl I. Hagen (Frp). Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Byråd for kultur og idrett, Rina Mariann Hansen (Ap), mener kommunen har sitt på det tørre.

– Det er veldig forurensede masser der ute som antakelig er sluppet ut over år fra båtlagringsplassen. Vi var nødt til å gjøre dette på en måte som gjorde at det ikke spredte seg i vannet. Derfor måtte vi mellomlagre massene på land. Tilsynsmyndighetene har sagt at dette har vært helt greit, sier hun til TV 2.

Les også:

Røykelovens far ber MDG-Lan blåse i kritikken

Oslos miljøbyråd har aldri møtt i rådet som skal sikre skogen rundt Oslo

Carl I. Hagen varsler at han gir seg