Rødt-leder beskylder Ap og Frp for opportunisme

Både Arbeiderpartiet og Frp er partier som snur kappa etter vinden og ikke er til å stole på i politiske saker, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Men det samme kan ikke sies om Rødt, sa Moxnes da partiet lørdag samlet seg til landsstyremøte for blant annet å forberede neste års kommunevalg.

– Likevel ser jeg at Dagbladet kalte meg «en topptrent opportunist» her om dagen. Da blir jeg litt irritert, sa Moxnes.

– Rødt må være det partiet som minst av alle endrer mening i takt med skiftende stemningsbølger blant folk. Få andre partier har vel fått mer kjeft for meningene sine, slo han fast.

Derimot mener han at både Arbeiderpartiet og Frp er klart opportunistiske og viser blant annet til striden om energisamarbeidet Acer.

– Ledelsen i Arbeiderpartiet forsøkte å score poeng både hos motstandere og tilhengere av Acer. Til tilhengerne sa at Acer var bra for kraftsamarbeidet i Europa, til motstanderne sa de at de hadde tatt kampen mot regjeringen og sikret mer kontroll på kraftpolitikken framover.

– Den samme opportunismen ser man gang på gang hos Frp, hvor de lover en ting først, men ikke setter hardt mot hardt i regjering etterpå, sa Moxnes.

Acer-saken og ikke minst luftambulansestriden har gitt Rødt mye oppmerksomhet den siste tiden, noe som har gitt utslag på meningsmålingene. På en måling fra Sentio for Dagens Næringsliv torsdag får partiet 3,4 prosent oppslutning. Det ville gitt to seter i Stortinget, en dobling fra i dag.

En annen måling fra Opinion gir partiet 4,4 prosent, noe som ville betydd åtte plasser i Stortinget.