Meny

Falcón vil utfordre Maduros valgseier

Venezuelas presidentkandidat Henri Falcon anklager valgvinner Nicolás Maduro for å ha bestukket velgerne i et valg han mener mangler legitimitet. Foto: Fernando Llano / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Venezuelas presidentkandidat Henri Falcón vil gå rettens vei i protesten mot president Nicolas Maduros valgseier, ifølge hans representanter.

Falcón vil ta dette steget i løpet av de neste dagene, sa hans representant Claudio Fermin i en pressekonferanse onsdag. Han opplyste at Falcón vil argumentere for at Maduro brøt en avtale mellom de fire presidentkandidatene.

Maduro vant sin andre seksårsperiode i søndagens valg med 68 prosent av stemmene. Falcón fikk 21 prosent, og valgdeltakelsen var lav. Sistnevnte hevder Maduro blant annet kjøpte stemmer ved å love belønning til dem som stemte på ham.

Presidentvalget har fått skrap internasjonal kritikk. I en felles uttalelse fra G7-landene onsdag meddelte de at de ikke vil godta Maduros gjenvalg som president.

– Dette valget og dets utfall mangler legitimitet og troverdighet, het det i en uttalelse fra gruppen av velstående industriland.

G7 består av USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og Japan. Også EU stiller seg bak uttalelsen om valget i Venezuela.

Venezuela, som sitter på verdens største oljereserver, er rammet av en massiv økonomisk krise. Inflasjonen ligger på 13.000 prosent, fattigdom har rammet store deler av befolkningen og over en million venezuelanere har flyktet til nabolandet Colombia.

Populært