BBC: Trumps advokat fikk hemmelig utbetaling fra Ukraina

Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP

Donald Trumps advokat Michael Cohen fikk i hemmelighet minst 400.000 dollar for å ordne et møte mellom Trump og Ukrainas president, ifølge BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske kringkasteren har snakket med kilder i Ukraina som hevder utbetalingen skjedde i forkant av president Petro Porosjenkos besøk i USA i juni i fjor. Cohen selv benekter påstanden.

En av BBCs kilder er en høytstående ukrainsk etterretningsoffiser som forteller at ukrainerne fryktet at Porosjenko bare ville få noen minutter sammen med Trump. Cohen tok angivelig imot penger for å sørge for at det ble et skikkelig møte mellom de to.

Hvis det stemmer at advokaten påtok seg oppdraget, skulle han i henhold til amerikansk lov vært registrert som en ukrainsk representant – noe han ikke var.

Etter Porosjenkos møte med Trump skal ukrainske myndigheter ha besluttet å stanse en korrupsjonsetterforskning av Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort. Han er i USA tiltalt å ha tatt imot store pengesummer fra prorussiske interesser i Ukraina, og for å ha skjult dette for myndighetene.

Det er ikke kjent om Trump selv kjente til den angivelige ukrainske pengeoverføringen til Michael Cohen.

Personvernpolicy