Meny

Pompeo: Kim Jong-un vil ha økonomisk hjelp og sikkerhetsgarantier

Mike Pompeo redegjorde for Nord-Korea-situasjonen og Kim Jong-un i utenrikskomiteen i Representantenes hus onsdag. Foto: AP
Nord-Korea vil ha økonomisk hjelp fra USA og sikkerhetsgarantier i bytte mot atomnedrustning, sier den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo.

Han redegjorde i Kongressen onsdag om forberedelsene av det planlagte toppmøtet mellom Kim og president Donald Trump.

To ganger har Pompeo møtt Kim i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang. Utenriksministeren sier han har forklart hva Nord-Korea må gjøre for å bevise at landets faktisk ruster ned.

Kim sa at han til gjengjeld ønsket økonomisk bistand fra USA og tilgang til teknologi fra utenlandsk næringsliv, ifølge Pompeo. I tillegg ønsker Kim at verdenssamfunnet skal garantere for Nord-Koreas sikkerhet.

Den amerikanske utenriksministeren understreker at han fortsatt mener det planlagte toppmøtet 12. juni kan gjennomføres med et utfall som vil gagne hele verden.

Både nordkoreanske myndigheter og USA har den siste tiden advart om at møtet kan bli avlyst. Nord-Korea har begrunnet sin skepsis blant annet med at USA og Sør-Korea har satt i gang en ny felles militærøvelse.

Les også:

Trump antyder at møtet med Kim kan bli utsatt

Kim kaller Trump-møte historisk mulighet

Ottos mamma vil ydmyke Nord-Korea

Populært