Meny

USAs ambassade: Ambassadør ble lurt til å ta imot provoserende Jerusalem-bilde

Utsikt fra Oljeberget mot Gamlebyen og Haram al-Sharif. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix
USAs ambassade i Israel hevder at landets ambassadør ble lurt da han ble fotografert ved siden av et bilde der al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem er fjernet.

Fotografiet er publisert på det ultraortodokse jødiske nettstedet Kikar Hashabbat. Der ser man hvordan ambassadør David Friedman tar imot et manipulert bilde der al-Aqsa-moskeen er byttet ut med et jødisk tempel.

Al-Aqsa-moskeen ligger på Haram al-Sharif, av jødene kalt Tempelhøyden, i israelskokkuperte Øst-Jerusalems gamleby. Høyden regnes som hellig både i islam og jødedommen.

Bildet ble tatt i forbindelse med et besøk hos den veldedige organisasjonen Bnei Brak, og det har vakt sterke følelser i den allerede urolige regionen.

– Ambassadør Friedman var ikke klar over bildet som ble holdt opp foran ham i forbindelse med at fotografiet ble tatt, skriver ambassaden i en uttalelse onsdag.

Ambassaden skriver også at Friedman er dypt skuffet over at noen har brukt hans besøk hos Bnei Brak til å provosere.

Friedman er en mangeårig støttespiller av israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden, og han er fra før svært upopulær blant palestinere.

USAs nylige flytting av ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem har vakt kraftige reaksjoner fra palestinere, samt massiv internasjonal kritikk ettersom deler av byen er okkupert.

Populært