Meny

Sandra Bruflot innstilt som Unge Høyre-leder

Sandra Bruflot overtok som leder av Unge Høyre da Kristian Tonning Riise trakk seg. Hun vil gjerne fortsette, og valgkomiteen i ungdomspartiet har innstilt henne til toppvervet de neste to årene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Valgkomiteen i Unge Høyre innstiller Sandra Bruflot som fortsatt leder i ungdomspartiet. Bruflot tok over vervet etter at Kristian Tonning Riise trakk seg.

Mandag kom valgkomiteen med sin innstilling til sentralstyre i Unge Høyre for de neste to årene. Innstillingen er enstemmig, og komiteen sier den har lagt vekt på «motivasjon, politisk teft og kunnskap, organisasjonserfaring og lederegenskaper, kommunikasjonsevner, arbeidsinnsats og engasjement».

– Det var veldig enkelt for oss å innstille på Sandra som leder. Gjennom de erfaringene, ferdighetene og ambisjonene hun har, er hun en knallsterk lederkandidat isolert sett. I tillegg har hun allerede vist at hun kan styre Unge Høyre på en glimrende måte, sier Syver Hanken i en pressemelding. Han er avtroppende medlem i sentralstyret og har ledet valgkomiteen.

Bruflot har selv ønsket gjenvalg og sier hun er glad for innstillingen, men at hun også mottar den med en viss ærefrykt.

– Det er landsmøtet som bestemmer, men hvis de vil ha meg, er jeg klar for oppgaven, sier hun.

Bruflot tok over som leder etter at Kristian Tonning Riise trakk seg da det ble kjent at Høyre hadde mottatt en rekke varsler fra kvinner i ungdomspartiet om upassende oppførsel fra hans side.

Populært