Khamenei avbildet med Trump-bok på Instagram

Ayatolla Ali Khamenei fotografert i Teheran 30. april.
Ayatolla Ali Khamenei fotografert i Teheran 30. april. Foto: AP

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei ser ut til å ha fattet interesse for den omstridte skandaleboka "Fire and Fury" om USAs president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forholdet mellom USA og Iran ble dramatisk forverret denne uka, da Trump trakk USA fra den historiske atomavtalen mellom stormaktene og Teheran.

På Khameneis offisielle Instagram-side er det lagt ut flere bilder av ayatollaen på bokmessa i Teheran. På ett av bildene kikker Khamenei i en persisk utgave av Michael Wolffs bok, som skapte store overskrifter da den kom ut i USA i januar.

Boka er beskrevet som et knusende portrett Trump og hans indre krets, sår tvil ved presidentens mentale helse, og beskriver Det hvite hus som kaotisk.

Instagram-posten fikk raskt over 100.000 likerklikk etter at det ble lagt ut fredag. Trump har slått fast at boka er full av løgner.

Da Trump brøt atomavtalen sa Khamenei at han uansett aldri stolte på USA. Prestestyret kommer uansett til å overleve den amerikanske presidenten, mener ayatollaen.

– Denne mannen kommer til å bli forvandlet til støv og hans kropp vil bli mat for marker og maur, mens den islamske republikken vil bestå, sa Khamenei onsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden